¨

Thorning vil hæve kriminel lavalder

Foto: TV ØST

Inden jul fremsætter regeringen forslag om at hæve den kriminelle lavalder fra 14 til 15 år, siger Helle Thorning.

Det skal være slut med, at børn på 14 år risikere en fængselsstraf for kriminalitet. Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som inden jul vil fremsætte forslag om at hæve den kriminelle lavalder til 15 år igen.

- Vi skal ikke acceptere, at normløshed hos nogle unge bliver til lovløshed. Det skal vi sætte hårdt ind over for. Men der er absolut intet, der tyder på, at sænkning af den kriminelle lavalder fører til mindre kriminalitet blandt børn og unge, siger Helle Thorning-Schmidt.

Dermed understreger hun, at den nye regering vil gøre op med VK-regeringens politik på området.

- Jeg vil sige klart og tydeligt, at jeg står ikke i spidsen for en regering, der sender børn i fængsel, siger Helle Thorning-Schmidt.

Udtalelsen faldt på hendes første ugentlige pressemøde som statsminister. Helle Thorning-Schmidt brugte pressemødet til at præsentere en række af de initiativer, som regeringen vil gennemføre i den kommende tid.

Det gælder også en ændring af den omdiskuterede knivlov:

- Den nuværende lov skaber flere problemer end den løser, og den har på det principielle plan frataget folk en frihed, de troede, de havde, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun fastslog samtidig, at regeringen nu vil tage hul på intensive forhandlinger om finansloven for 2012.

I næste uge vil regeringen fremlægge sit ændringsforslag, og derefter er målet at afslutte forhandlingerne midt i november. Inden jul skal forslagene i finansloven omsættes til lovforslag, som skal nå at blive behandlet inden jul.

Den samlede finanslov bliver dog først vedtaget af januar, siger Helle Thorning-Schmidt.

/Ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App