TEST: Kan du blive journalist?

Journalisterne på TV2 ØST har været igennem prøven engang. Har du hvad der skal til? Her kan du prøve årets optagelsesprøve til Journalisthøjskolen i Århus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Hvilken årlig tilbagevendende begivenhed trækker flest tv-seere? Hvem er den nærmeste arving til tronen efter kronprinsen? Og Hvad er Tanorexi? Det er bare nogle af de spørgsmål du skal kunne svare på for at blive journalist.

Hvert år får hundredevis af håbefulde ansøgere til journalisthøjskolen i århus stillet 50 spørgsmål i forbindelse med optagelsesprøven. Spørgsmålene er kun en lille del af den samlede prøve, der skal bestås, før en kommende journaliststuderende kan blive optaget på skolen i Århus.

 

Tag testen her:

For at bestå videnstesten skal man som udgangspunkt kunne svare rigtigt på hvert andet af de 50 spørgsmål, forklarer Journalisthøjskolens kvalitetschef, Solveig Schmidt, til Politiken.

- Det svinger lidt fra år til år afhængig af prøvens sværhedsgrad, men som tommelfingerregel skal man svare rigtigt på halvdelen af spørgsmålene for at bestå, siger Solveig Schmidt.