¨

Terror-indsats dræner lokalt politi

Foto: TV ØST

Det forhøjede beredskab i København vil koste den borgernære politiindsats dyrt, lyder det fra samtlige politiforeningsformænd på Sjælland.

De efterlyser åben og ærlig tale om konsekvenserne af antiterrorindsatsen.  Der skriver Berlingske i dag.

Det har store konsekvenser for de lokale politiarbejde, at mange betjente fra hele Sjælland hentet ind til København til f.eks. bevogtningsopgaver. Sådan lyder de entydige advarsler fra samtlige sjællandske politiforeningsformænd, som til sammen repræsenterer 4.783 betjente i politikredse med flere end 2,4 millioner indbyggere.

En af de bekymrede er Kaj Rasmussen, der er formand for politiforeningen i Sydsjællands og Lolland-Falsters politi. Han mener, det er at gå på »markedet med løgnhistorier«, når flere ledende skikkelser i politiet hævder, at de mange mandskabsafgivelser ikke vil få konsekvenser for politiarbejdet.

-   Det er jo direkte naivt at forestille sig, at man kan fjerne så mange mandetimer, uden at det får konsekvenser for borgerne., siger han blandt andet til avisen.

Men både rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg og justitsminister Mette Frederiksen (S) mener, at politiet står i en langt bedre situation efter en ekstrabevilling på  130 millioner kroner.

 

00:34 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App