Temperaturdyk på vej: Varmen har toppet for denne gang

Ugen begynder sommerligt, men skridt for skridt bliver det koldere og mere ustadigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis weekendens varme blev lidt for meget af det gode, så vil vejrudsigten for denne uge fungere som en tiltrængt brise.

De 29 grader, der lørdag blev målt i Vamdrup nær Kolding, kommer termometeret nok ikke i nærheden af at vise de kommende dage.

- Vi begynder denne uge med masser af sol og sommer, men toppen af varmen er overstået. I den her uge bliver temperaturen langsomt nedadgående, siger Frank Nielsen, vagthavende meteorolog hos DMI.

Tirsdag rejser varmen videre

Mandag er der rig mulighed for at nyde solen, og særligt i den vestlige del af landet bliver det sommervarmt. Vestjylland kan få 25 grader, mens det bliver noget køligere østpå. Bornholm får 15-17 grader, mens der i hovedstadsområdet ventes 17-20 grader.

Vestpå er der dog risiko for lokale byger sent på dagen.

- Tirsdag bliver også en fin dag med 20-25 grader. Der vil stadig være lidt kølig luft mod øst, men ikke helt som mandag, siger Frank Nielsen.

Forårsagtig weekend

Onsdag begynder mere skyet, men det skulle stadig holde tørt. I løbet af dagen vil der komme huller mellem skyerne, en del sol og temperaturer mellem 18 og 23 grader.

Dagen efter tager temperaturen endnu et skridt ned, og torsdag aften og natten til fredag blæser det op, når en koldfront rammer landet.

- Fredag bliver en noget kølig affære med 15-20 grader og en frisk til hård vind fra nordlig retning. Selv om der nok ikke er så meget vand i det, vil det ikke føles så sommerligt, siger Frank Nielsen.

/ritzau/