Telemedicinsk behandling skal hjælpe sårpatienter

Ni sygehusafdelinger i regionen er med i et projekt om telemedicinsk sårbehandling, der på sigt skal lette patienternes hverdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er bedre tider på vej til patienter med kroniske sår.

I Region Sjælland deltager ni sygehusafdelinger i et projekt om telemedicinsk sårbehandling. Meningen er, at det lokale behandlingssted tager et billede af såret, som efterfølgende lægges op på en digital patientjournal, så speciallæger på sygehusene kan følge med i udviklingen.

- Det er nemmere at se, hvordan det egentlig ser ud end at tænke sig til det, når man sidder og læser en beskrivelse, siger Michael Heidenheim, der er overlæge på Roskilde Sygehus.

Med den nye metode vil lægerne få bedre mulighed for at henvise patienterne til den rigtige afdeling, ligesom antallet af konsultationer på sygehusene vil blive færre.

- Det går hurtigere, og det er for alles vedkommende meget mere tilfredsstillende, og mange patienter vil synes, det er befriende ikke at skulle transporteres tværs gennem Region Sjælland for at nå frem til en ti minutters konsultation, hvor lægerne alligevel har for travlt, siger Michael Heidenheim. 

Jan Henry Petersen fra Kalundborg er diabetespatient på 24. år. På grund af sin sygdom kæmper han dagligt med kroniske sår, der ikke vil hele, og han ser derfor frem til indførelsen af den nye behandlingsform.

- Det vil være dejligt, hvis det kom til at foregå over computeren, siger han og tilføjer:

- Dem der sidder og kigger på billederne, de har jo også forstand på det. 


Nyhedsoverblik