Tavse politikere

Politikerne beskyldes for at være bange for at miste stemmer under den kommunale valgkamp. Derfor undlader de at fortælle, at det er nødvendigt at lukke folkeskoler i de kommende år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

200-300 af landets godt 1500 folkeskoler skal lukke de kommende år, det mener skoleledere. Beslutningen om at lukke skoler vil blive så upopulær, at politikerne ikke bringer emnet på dagsorden, fordi de er bange for at miste stemmer.

- Jeg tror først at beslutningen om, at lukke folkeskoler bliver truffet efter valget, fordi politikerne kan miste mange stemmer, hvis de afgør det inden den 17. November, siger formanden for Skole og Samfund Benedikte Ask Skotte.

Jørn Sørensen, der er formand for Børne- og kulturudvalget i KL, mener ikke, at politikerne kommer udenom at lukke folkeskoler. Det bliver formentligt skoler med under 70 elever, der bliver luknings truet.

- Det er svært at lukke skoler, og det skal det være, men jeg tror at politikerne i denne her sag, har været bange for deres egen skygge, siger Jørn Sørensen.