Tatar med peberrod og jordskokker

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det peberrod og jordskokker som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet og laver en lækker tatar-ret

Her finder du råvarerne:

Kiselgården i Ugerløse er blevet dyrket økologisk og biodynamisk siden 1985, og Ask og Amy Rasmussen er anden generation på gården.

I dag tilhører der 70ha til gården, som stadig drives økologisk og biodynamisk,  

Biodynamikken udgør i det hele taget fundamentet på Kiselgården, idet den væsentligste forskel mellem økologisk og biodynamisk dyrkning er den måde, jordens egne ressourcer anvendes til at give afgrøderne livskraft. På Kiselgården har man køer, der giver gødning til markerne, og der bruges biodynamiske præparater i komposten, som giver øget sundhed til planterne, næringsstoffer til jorden, styrker jordens humuskvalitet og CO2-binding.

 Som parret udtrykker det: Vi tror på, at vi ved at give jorden og afgrøderne de bedste vilkår, kan give os selv mere livkraft gennem den mad vi spiser. Det handler om at skabe de bedste vilkår for planter, dyr og mennesker - at være til stede ude i marken, mærke, dufte og smage.

Du kan læse mere om Kiselgården i Ugerløse på kiselgaarden.dk

Lidt rugbrød

300 gr tatarFrisk purløg1 scalotteløg2 tsk grappa2 tsk sennepen smule øko citronskalsalt og peber

Peberrod efter smag1 dl Creme fraiche 38 %1 spsk Sennepfrisk Purløg

200 gr jordskokker1 scalotteløgolie til stegning

Til pynt:Brug f.eks:

1 æblehvidløgsspirerscalotteløgpurløgkørvelpeberrod

Skær rugbrød i tynde skiver og rist det sprødt

Hak purløg  og scalotteløg fint. Rør det op i kødet med salt, peber,  sennep og grappa. Skær et lille stykke af citronens skal og hak meget fintRør godt sammen.

Vask og skræl perroden og høvl den. Kom en smule i tataren.

Bland noget  af peberroden i en del creme fraiche med sennep og hakkede purløg i. Kom cremen op i en sprøjtepose

Vask jordskokkerne grundigt og skær i fine, tynde stykker.

Tænd op for panden og kom olie på. Tilsæt finhakket citronskal

Skær æblet og lidt løg ud i tynde både

Kom jordskokkerne i bunden af tallerkenenSæt tataren ovenpå i små kugler

Pynt med løg, sprødt rugbrød, æblebåde, purløg, kørvel og hvidløgsspirer - og evt. lidt mere peberrodSæt små dutter af peberrodscremen på .


Nyhedsoverblik