Tankejer: Tyverierne kan ramme os økonomisk

På en uge har mindst 9 ubemandede tankstationer her i landsdelen haft besøg af tyve. Ejerne af tankstationerne er godt trætte af det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten til i dag, onsdag fik UnoX på Ny Esbjergvej 3 tyve på besøg. De rendte med den elektroniske del, der aflæser betalingskort.

I løbet af den seneste uge har 8 andre ubemandede tankstationer her i landsdelen også haft besøg af tyve.  

Fik kun et lille udbytte

Natten til mandag gik det ud over OK-tanken i Lendemarke på Møn. Her brød 3 tyve seddelautomaten op og rendte med et beskedent beløb.

- De penge, der var i, var småpenge, for vi tømmer den hver eneste aften, fortæller Souschef i SuperBrugsen i Lendemarke, Ole Zachodnik til TV2 ØST.

Alligevel er han træt af det.

- Det er jo vanvittigt, at man ødelægger så meget for så mange penge, som man får ud af det, siger han.

Samme genringsmænd?

Politiet arbejder med en teori om, at gerningsmændene fra Møn også kan kædes sammen med alle - eller i hvert fald nogle af - de 8 andre lignende tyverier mod tankstationer i landsdelen den seneste uges tid.

- Det, det tyder på ind til videre, det er i hvert fald, at det er de samme gerningsmænd, som laver de her tyverier fra benzinautomaterne. Vi har nogle kendetegn, der går igen - blandt andet er der set 3 personer alle steder, fortæller Niels Denny Sørensen fra Lokalpolitiet i Næstved.

Han efterforsker tyverier mod OK-tanke i Faxe Ladeplads, Karise, Dalby og Mogenstrup.

Dyrt for tankejere

Tyveriet mod OK i Lendemarke koster ikke kun forsikringen penge. Tanken kan være gået glip af omsætning i de 2 dage, bilister og andre ikke har kunne betale med pengesedler, fordi der ikke var nogen automat.

Nu er en ny automat til cirka 60.000 kroner sat op.

Den er betalt af forsikringen, men Ole Zachodnik frygter, at de mange tyverier også vil komme til at koste ham og andre tankejere penge.

- På et eller andet tidspunkt - hvis der er mange af dem - så kan det være, præmien ryger op, så derfor har det en omkostning hen ad vejen, siger han.