¨

Tag på interaktiv vandretur

Foto: TV ØST

Nu kan besøgende i Region Sjælland tage på en lidt anderledes vandretur - med lidt hjælp fra den nyeste mobiltelefonsteknologi.

Med mobilen i hånden kan man for eksempel spille forskellige virtuelle spil, eller ungerne kan gå på skattejagt, mens man får strukket benene og nydt naturen.

 - Vi gør det jo først og fremmest for at få flere ud at gå i naturen. Vi tilføjer noget ekstra til naturoplevelsen, siger Lars Hazelton fra Gerlev center for leg og bevægelseskultur, der har udviklet systemet i samarbejde med Region Sjælland og IT-firmaet EUMAN.

TV2 ØST har afprøvet systemet. Se indslaget herunder:
[video:video_mangler:090728_gps]

 Projektet er en del af Region Sjælland motions projekt, bevægelseskaravanen, og der bliver de næste par måneder arrangeret en række virtuelle vandreture rundt omkring i regionen.

 I dag forgik det ved Tårnhøj kirke og slotsruin i Korsør. Her blev leg og læring og historiefortælling forenet med den nye teknologi, der fungere ved et samspil mellem GPS og mobilt bredbånd.

 Et af de forskellige spil er en ’bokserute’, hvor man kan bokse mod kendte boksere rundt omkring på vandreruten. En sensor i telefonen registrer så, at man ’slår’ i luften og det giver point. Der er også mulighed for at tage en elektronisk hund på jagt efter kødben med på turen.

- Små børn synes tit, at det er lidt kedeligt at gå tur, så på den her måde bliver det lidt mere leg for dem, siger Lars Hazelton.

Der er virtuelle spil, vandreture og lege for alle aldersgrupper til mobiltelefonen, så mens de mindste kan samle kødben eller gå på skattejagt, er der guidede ture med lokalhistorie for de voksne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App