Tåbelige togpriser

Som togrejsende skal være særlig opmærksom, hvis man vil undgå at betale overpris. På flere strækninger kan man nemlig spare penge ved at købe billet til en destination længere væk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kan være en jungle at finde rundt i togpriserne hos DSB. På nogle rejser kan man spare penge ved at købe billet til en længere distance.

Eksempelvis kan pendlere i følge Folketidende spare mange penge ved at købe billet til den rigtige destination. Et periodekort mellem Nykøbing Falster og Næstved koster 2.324 kroner. Men forlænger man turen til Ringsted koster periodekortet kun 1420 kroner - altså en besparelse på 904 kroner.

DR-programmet Kontant kunne tidligere på ugen afsløre, at dette langt fra er det eneste tilfælde, hvor priser og distance ikke hænger sammen. Men det er den rejsendes ejet lod at tjekke, om man kan få togbilletten billigere – også selvom man køber billetten af DSB-personale. Det forarger de togrejsende.

- Jeg synes, det er helt forkert. De burde på billetkontoret fortælle hvordan jeg får de billigste og bedste billetter, siger Pernille Olsen fra Nykøbing Falster.

I følge DSB opstår de mærkelige priser hver gang en rejsende krydser grænserne for, hvor de forskellige busselskaber opererer. Det er nemlig busselskaberne og regionerne, der fastsætter priserne for de lokale rejser i samme landsdel, mens DSB står for prissætningen, når rejsestrækningen krydser disse grænser.

Salgsdirektør i DSB Anne-Lise Bach Sørensen forklar i en mail til TV2ØST, at de arbejder på et system, så salgsmedarbejderne kan give kunderne valget imellem den dyre billet til den rigtige by eller en billigere billet lidt længere væk.

Indtil videre må togpendlerne selv være opmærksomme, hvis de vil have billetten til den bedste pris.


Nyhedsoverblik