Sympatikonflikt mod Samariten

Det svenske ambulanceselskab får svært ved at komme i gang i Danmark uden en overenskomst med 3F, der nu støttes af andre LO-forbund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fagforbundet 3F får nu støtte af andre LO-forbund i kampen for at få overenskomst med den nye operatør på ambulancekørsel, det svenske firma Samariten, der i 2009 overtager ambulancekørsel på Sjælland, København og dele af Midtjylland.

Firmaet skal ikke regne med at få ansat danske reddere, uden der er indgået overenskomst.

I 3F's nyhedsbrev siger forhandlingssekretær Søren Andersen, at der er gået fem uger, siden han sidst har hørt fra Samariten.

- Vi har ikke tid til julelege her i december, og jeg håber, det hjælper på forhandlingslysten, at der nu er kommet ekstra pres på, siger Søren Andersen og henviser til LO-forbundenes varsel om sympatikonflikt.

Han mener, at Samariten kan glemme alt om f.eks. at få medlemmer af Dansk Metal til at klargøre nye ambulancer, og håndværkere vil ikke opbygge stationer for firmaet. 3F's over 4000 reddere må i forvejen ikke tage imod job, før en overenskomst er på plads.

Samariten har oplyst, at selskabet om et par uger vil informere om datoen for et informationsmøde om sin virksomhed i Danmark.

 

/ritzau/