¨

Symbiosen vokser i Nordvestsjælland

Foto: TV ØST

Den industrielle symbiose i Kalundborg, hvor blandt andet en virksomhed kan udnytte en anden virksomheds affalds- og overskudsproduktion, skal brede sig til resten af Nordvestsjælland.

For at illustrere fordelene ved et symbiosesamarbejde besøgte repræsentanter for Centeret for Industriel Symbiose mandag Egebjerg International til et møde, hvor også borgmestrene fra de tre kommuner i Nordvestsjælland var inviteret. Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

En virksomhed som Egebjerg International kan sagtens høste fordele af industriel symbiose, mente centerets projektleder Berndt Jespersen.

- Vig Kraftvarmeværk ligger 6,3 kilometer væk. Hvis man anlagde en rørledning hertil, og etablerede et biogas anlæg på Egebjerg International, kunne man spare 86.0000 liter olie årligt, foreslog han.

Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard (V) måtte i sidste øjeblik melde afbud til mødet, da hans kone var ved at føde, men hans kollegaer fra Kalundborg og Odsherred var begge begejstrede for udsigterne.

- Der er stor interesse for industriel symbiose i erhvervslivet i Odsherred, siger Thomas Adelskov (S) til dagbladet Nordvestnyt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App