Sygeplejerskerne i Region Sjælland løber stadig ikke hurtigt nok

Sygeplejerskernes produktivitet skal endnu højere op, men Dansk Sygeplejeråd kan ikke se, hvordan deres medlemmer skal kunne løbe hurtigere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om Region Sjællands sygehuse har haft den næststørste stigning i produktivitet på de danske sygehuse fra 2011-12, så er stigningen på 1,3 procent slet ikke god nok. Det siger den nye sygehusudvalgsformand, den konservative Christian Wedell-Neergaard ifølge DR Sjælland.

Hans budskab til sygeplejersker, læger og portører er: Produktiviteten skal i vejret.

- Vi har plukket de lavthængende frugter de senere år. Nu bliver det sværere at få produktiviteten op, og den skal stige, fordi vi har brug for de sparede penge.

- Det bliver en kæmpe udfordring at få pengene til at række de kommende år. Der skal bruges mange millioner på nyt udstyr og sygehusbyggerier. Derfor er det nødvendigt at arbejde mere rationelt, siger Wedell-Neergaard til DR Sjælland.

Rigeligt at lave

Kun hovedstadens sygehusvæsen har høstet større produktivitetsgevinster end Sjælland - her er stigningen på 3 procent, og det hæver landsgennemsnittet til 1,4 procent. Hermed er Region Sjælland næsten på gennemsnittet, fordi de jyske sygehusregioner har trukket gennemsnittet ned med en meget lav produktivitets-stigning.

Formanden for Dansk Sygeplejeråd i Region Sjælland, Helle Dirksen siger, at de meldinger, hun får fra sygeplejerskerne, er, at de har rigeligt at lave. Hun har svært ved at se, de kan effektivisere mere.

Spredning problematiserer

Et af de store problemer i det sjællandske sygehusvæsen er, at behandlingen er spredt på mange lokaliteter. Det gør behandlingen mindre effektiv, lyder det i en analyse fra Danske Regioner.

Først i 2021 er supersygehuset i Køge færdigbygget sammen med 3 akutte sygehuse i Slagelse, Nykøbing Falster og Holbæk. I årene indtil da skal personalet arbejde mere effektivt for at skaffe penge til investeringerne i supersygehuset og de 3 øvrige akut-sygehuse.