¨

Sygeplejersker vrede over anklager om pjæk

Foto: TV ØST

Jyske sygeplejersker, folkeskolærere, sosupersonale og andre offentligt ansatte har en bedre arbejdsmoral end sjællandske. Sådan lød det i dag fra en af topfolkene i KL. Dansk Sygeplejeråd kræver en undskyldning.

Manden bag den kontroversielle udmelding, Michael Ziegler, er borgmester i Høje Taastrup og formand for Løn- og Personaleudvalget i Kommunernes Landsforening. Lige for øjeblikket er han langt fra i kridthuset hos Dansk Sygeplejeråd i Region Sjælland.

- Jeg synes, at det er utroværdigt, og direkte provokerende. Jeg vil gerne have, at han trækker udtalelsen tilbage, og hvis han ikke vil det, så må han vise os dokumentation for, at hans påstand holder, siger Helle Kehlet, kredsnæstformand for Dansk Sygeplejeråd i Region Sjælland.

Dansk Sygeplejeråd har offentliggjort en undersøgelse, der viser, at sygefraværet er højere i flere sjællanske kommuner, blandt andet Lolland, Odsherred og Slagelse, end det er i en række jyske kommuner. Det er på den baggrund, at Michael Ziegler siger sin mening. Undersøgelsen viser desuden, at der i kommuner med højt sygefravær samtidig er langt færre sygeplejersker i forhold til antallet af ældre borgere end der er i jyske kommuner med lavt fravær.

- Jyden er stærk og sej. Jeg er godt nok selv sjællænder, men måske er der noget om det. Vi har ikke andre forklaringer, siger Michael Ziegler.

Den køber de ikke hos Dansk Sygeplejeråd.

- Vi er ikke uenige i, at der er højt sygefravær på Sjælland, men vi vil gerne have, at KL anerkender problemet og prøver at finde ud af, hvad årsagen er, fremfor at komme med den slags udtalelser, siger Helle Kehlet.

Se hvad Michael Ziegler siger til kritikken fra Dansk Sygeplejeråd i TV2 ØST klokken 19.30.

[video:video_mangler:LIVE_Michael_Ziegler.flv]

 

 

Sygefravær 2007-08
Top 6 over kommuner i landet, hvor kommunalt ansatte basissygeplejersker havde det højeste sygefravær i årene 2007-2008 (fem af disse kommuner ligger i Region Sjælland):

Odsherred

19%

Køge

18%

Slagelse

17%

Næstved

17%

Lolland

17%

Kbhvn

17%

Landsgennemsnittet for alle kommuner er 12,8%

Du kan hente oversigten her

Kilde:Dansk Sygeplejeråd

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App