¨

Sygeplejersker nedlægger arbejdet: Operationer kan blive udskudt

Foto: TV ØST

Anæstesisygeplejerskerne på Roskilde Sygehus har nedlagt arbejdet, og det betyder, at enkelte planlagte operationer kan blive udskudt.

Roskilde Sygehus er ramt af en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Det er anæstesisygeplejerskerne på anæstesiologisk afdeling, der mandag morgen har nedlagt arbejdet.

Region Sjælland skriver i en pressemeddelelse, at den forventer, at arbejdet genoptages øjeblikkeligt og har gentagne gange i løbet af dagen henstillet til, at den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse indstilles.

Operationer kan blive udskudt

Arbejdsnedlæggelsen betyder, at akutte operationer og en række uafviselige kræftoperationer vil blive gennemført, men enkelte planlagte operationer kan blive udskudt.

- Jeg er meget forundret over at anæstesisygeplejerskerne på Roskilde Sygehus tager patienterne som gidsler. Vi har hver dag patienter, der akut har brug for behandling og jeg forventer, at anæstesisygeplejerskerne straks genoptager arbejdet eller som minimum stiller med det nødvendige beredskab, så vi kan løfte vores ansvar overfor sygehusets patienter, siger koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen.

Forhandler ikke løn under arbejdsnedlæggelse

Der er aflyst operationer mandag, og kun det akutte og livstruende arbejde har kunnet udføres af andet personale.

- Så vidt jeg forstår, er der krav om store lønstigninger, men vi forhandler ikke løn under en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, siger han og tilføjer, at der allerede inden arbejdsnedlæggelsen var aftalt et forhandlingsmøde med anæstesisygeplejerskernes faglige organisation, Dansk Sygeplejeråd, siger Lars Onsberg Henriksen.

Efter normal procedure er Danske Regioner orienteret om den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, og der vil tirsdag blive afholdt møde mellem Danske Regioner og anæstesisygeplejerskernes forhandlingsorganisation.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App