Sygeplejersker: IT-kaos er 'fuldstændigt urimeligt'

"Jeg kan godt forstå, at nogle sygeplejersker er ved at gå ud af deres gode skind," lyder det fra sygeplejerske-formand om it-kaosset på regionens sygehuse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sygeplejerskerne på Region Sjællands sygehuse er godt trætte af problemer med et nyt it-system.

- Det er en fuldstændig urimelig situation, som personalet står i, siger kredsformand for Dansk Sygeplejeråd Sjælland, helle Dirksen til Ekstra Bladet.

Går ud over tiden med patienterne

I mere end et halvt år har et nyt økonomi- og lagersystem fra IBM været fyldt med fejl. Det betyder, at sygehuspersonalet dagligt kæmper med at få fat i det udstyr, de har brug for.

Ekstra Bladet skriver, at konsekvensen er, at der f.eks. mangler kanyler, hygiejne-midler og bleer i de rigtige størrelser.

- Og jeg kan godt forstå, at nogle sygeplejersker er ved at gå ud af deres gode skind, siger Hlle Dirksen til avisen.

Ifølge kredsformanden betyder problemerne, at personalet skal koncentrere sig om manglende varer i stedet for at bruge tid på patienterne.

Det kommer bag på hende, at problemerne er så store.

- Jeg var ikke klar over, at det kører så skidt. Nu handler det om at find eløsninger, og derfor tager vi selv kontakt til regionen, lover hun overfor Ekstra Bladet.

Region vil have betalt regninger først

IT-kaosset har også betydet, at regninger for 400 millioner kroner heller ikke har været betalt.

Ifølge regionsformand Jens Stenbæk blev han og de andre politikere i Region Sjælland orienteret om IT-problemerne allerede i efteråret.

Men selvom der er sat en hærskare af vikarer ind for at rette op på systemerne, ændrer det ikke på problemerne lige med det samme for Region Sjælland.

- I første omgang koncentrerer vi os om at få betalt vores regninger. Det er meget beklageligt, at virksomheder har fået økonomiske vanskeligheder, fordi vi ikke har betalt. Det er også dybt beklageligt med alt det ekstra arbejde, medarbejderne i hele vores system er blevet udsat for, fastslår Jens Stenbæk til DR Sjælland.