¨

Sygeplejersker frygter sparekniv

Foto: TV ØST

Den 12. maj er det Sygeplejens Dag, men sygeplejerskerne her i regionen mener ikke, der er noget at fejre. De frygter massive besparelser på hospitalerne.

De danske regioner er ramt af en stor stigning i udgifterne til medicin og skal derfor spare penge. 

I Region Sjælland skal der findes 100 millioner kroner i sundhedssektoren. Personalet frygter, det betyder færre stillinger på sygehusene.

- Vi skal løbe hurtigere og hurtigere og må gå på kompromis med fagligheden. Det går ud over både de ansatte og patienterne. Jeg frygter flere utilsigtede hændelser, og det kan i sidste ende få fatale konsekvenser, mener Susanne Kronmose, som er fællestillidsrepræsentant for sygeplejersker og radiografer på sygehusene i Næstved og Ringsted.

Allerede i dag mener hver anden sygeplejerske i Region Sjælland, at arbejdstempoet er så højt, at det går ud over patienternes sikkerhed. Det viser en undersøgelse, som Megafon har lavet for Dansk Sygeplejeråd.

Sparekravet på Region Sjællands sygehuse er på politikernes dagsorden sidst på måneden.

- Vi kan se, at udgifterne til sygehusmedicin stiger, og hvis vi ikke finder en løsning på det pres, der er på vores økonomi, må vi i gang med at finde pengene et andet sted. Indtil mødet i Forretningsudvalget den 26. maj er det tidligt at sige noget om konsekvenserne, siger Jens Stenbæk (V), som er formand for Region Sjælland.

Regionernes sundhedsbudget bliver hvert år forhandlet med Regeringen. Også de andre regioner skal spare mange millioner på grund af stigende medicinpriser.

03:09 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App