¨

Sygeplejerske, lærer eller pædagog: Det er populært at studere hjemmefra

E-læring bliver mere og mere populært. Særligt uddannelser som sygeplejerske, lærer og pædagog bliver i stigende grad taget hjemmefra over internettet.

Det er blevet populært at studere hjemmefra over internettet. Særligt unge, der studerer til sygeplejerske, lærer eller pædagog tager i stigende grad den teoretiske del af uddannelsen hjemmefra som E-læring. 

Sådan lyder det fra DR P4 Sjælland. 

Og det er en fordel for de studerende, som har svært ved stoffet, mener Stina Møllenbach, der er centerchef på University College Sjælland, UCSJ.

- Man logger sig på og så er der opgaver og forskellige projekter. Der er film, hvor vores undervisere har gennemgået noget svært tilgængeligt stof. Og det, der er fordelen ved det, det er, at man kan vende tilbage og se filmen igen og igen og igen, siger hun til DR P4 Sjælland. 

Læs også Rektor på UCSJ: Det er vigtigt at få de unge ud i regionen

500 begynder på E-læring

Natten til fredag fik 2.887 ansøgere at vide, at de er blevet optaget på en af uddannelserne på UCSJ. 

Og 500 af dem begynder på forløb med E-læring frem for at være til stede på skolen. Og ifølge Stina Møllenbach betyder muligheden for at studere hjemmefra, at mange som ellers ikke ville få taget en uddannelse, lykkedes med det. 

Læs også Få overblikket over uddannelserne: Se tallene over årets optagelser

Det gælder blandt andre også mere modne studerende, som har stiftet familie og bor langt fra uddannelsesstedet. Og derfor er E-læring nødvendigt på en skole som UCSJ. 

- Vi dækker en bred region og vi tænker, det er rigtig vigtigt, at vi har forskellige uddannelsesformater, som matcher forskellige målgrupper af studerende, siger Stina Møllenbach til DR P4 Sjælland.

Både Danmarks Lærerforening og Dansk Sygeplejeråd kritiserer dog, at man kan tage en uddannelse med mennesket i centrum hjemme fra computeren. 

Læs også Festdag for kommende studerende

Læs også Rekordoptag på videregående uddannelser i Region Sjælland

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App