Sygehusplan: Region Sjælland blev den store taber

Region Sjælland måtte se langt efter de store bevillinger, da regeringen fordelte sine sygehusmilliarder. Stort set kun psykiatrien blev tilgodeset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Region Sjælland blev den helt store taber i regeringens fordeling af de 15 sygehusmilliarder. 180 millioner kroner til akutmodtagelsen på Slagelse Sygehus var, hvad det blev til, mens psykiatrien i Slagelse fik 630 millioner kroner.

Region Sjælland var advaret:
[video:flv:090127_regionadvaret.flv]

Alligevel lyder den første melding fra Region Sjælland, at det er meget tilfredsstillende, og regionen regner med at få sin andel af pengene, når den næste fordeling på i alt 10 milliarder kroner finder sted næste år.

- Der er en klar forventning til, at Region Sjælland vil få sin andel af kvalitetsmidlerne senest i anden runde, siger regionsrådsformand Kristian Ebbensgaard (V) i en kommentar til regeringens investeringsplan.

Politikerne i Region Sjælland lader sig ikke påvirke af Christiansborg eller eksperter:
[video:flv:090127_fortsaetter.flv]

Region Sjælland har et helt nyt sygehus i Slagelse på ønskelisten og en omfattende modernisering af Næstved Sygehus - ud over en milliard kroner til et psykiatrihospital i Slagelse. Det var altså kun de psykiatriske patienter, der blev delvist tilgodeset i den første runde.

Kristian Ebbensgaard kalder det dog ikke desto mindre for meget tilfredsstillende.

- Det er meget tilfredsstillende, at Region Sjælland allerede nu får regeringens opbakning til at gennemføre vores psykiatriplan med et nyt stort psykiatrihospital i Slagelse, men det er afgørende, at det somatiske sygehusvæsen i regionen også kommer med i investeringsplanerne.

Regeringen har ligesom sit ekspertudvalg dumpet regionens sygehusplan, som holder liv i for mange sygehuse og ikke tilstrækkeligt får samlet specialerne på højt specialiserede afdelinger.

- Det må være sådan, at Region Sjælland og dets borgere tilvejebringes investeringer på sundhedsområdet på lige fod med de andre regioner. Det folkevalgte regionsråd ser derfor frem til en fortsat dialog med regering og folketing om udvikling af borgernes sundhedsvæsen indenfor realistiske rammer, bemærker Kristian Ebbensgaard.

/ritzau/