¨

Sygehuspersonale frygter for fremtiden (Video)

Foto: TV ØST

Patienterne kommer til at betale prisen for at regionens sygehuse mangler 120 millioner kroner i budgettet. Det frygter i hvert fald sygehuspersonalet, der forudsér at patienter eksempelvis bliver tvunget til længere ventetider - blandt andet når de skal på toilettet.

 

Fællestillidsrepræsentanten for sygeplejerskerne på Næstved Sygehus, Rasmus Olsen, har en klar fornemmelse af hvem pilen peger på - når der der skal spares:

- Vi tænker på hvordan vores fremtid den kommer til at se ud, både som medarbejder på sygehuset og på patienternes fremtidige vilkår

[video:video_mangler:100113_pressede_sygehuse.flv]

Det er vikarudgifterne på regionens sydlige sygehuse der er løbet løbskt, - endda uden at det har løst problemet med mangel på personale.

I Dansk Sygeplejeråd siger Kredsformand Helle Dirksen:

- Indtil videre afventer vi hvad der kommer fra sygehusledelsen. Vi ved ikke præcist hvad det kommer til at betyde. Men jeg kan jo frygte at det kommer til at betyde fyringer eller nedlæggelser af stillinger

Bliver der skåret i bemandingen på sygehusene, vil patienterne heller ikke gå ram forbi. Rasmus Olsen siger:

- Det kan være hjælp til personlig hygiejne til patienterne, eller hjælp til at komme på toilettet, der vil mangle tid til.

På fredag præsenteres ledelserne for sygehusene i syd for udspillet fra den centrale ledelse. I en pressemeddelelse i dag fra Regionsformand Steen Bach Nielsen, luftes muligheden for afskedigelser, og for at der drosles ned for ikke-livstruende behandlinger.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App