Sygehusansatte går i rette med regionsrådsformand

Det undrer sygehuspersonalet i Region Sjælland, at regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) mener, at nedlæggelsen af 375 stillinger kun får betydning i en periode.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har vakt undren blandt de ansatte i Region Sjælland, at regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) for nyligt udtalte, at det i en omstillingsperiode vil kunne mærkes, at der skal skæres 375 stillinger.

Og udmeldingen har fået de ansattes faglige organisationer op af stolen. De mener, at konsekvenserne kommer til at række langt ud over en omstillingsperiode, skriver de i en pressemeddelelse.

- Der er ingen tvivl om, at både plejen af patienterne og serviceniveauet vil blive forringet som følge af besparelserne. At sige andet er at stikke borgerne blår i øjnene. Vi mener, det er meget problematisk, at regionsrådsformanden på den måde underkender, at medarbejderne i forvejen løber alt for stærkt, og at arbejdsmiljøet er stærkt presset. Regionspolitikerne må tværtimod tage ansvar og fortælle, hvilke opgaver der ikke skal løses, nu hvor der bliver færre hoveder og hænder, siger Sigurd Gormsen, der er formand for FOAs regionale samarbejde i Region Sjælland.

1,5 milliarder kroner til sygehusene

Forleden kom det frem, at regionen skal spare 280 millioner kroner på næste års budget, og Jens Stenbæk sagde i et interview med TV ØST, at han trods nedskæringerne håbede at kunne levere samme service til borgerne som hidtil.

Udtalelsen kommer især bag på organisationerne, fordi det også netop er kommet frem, at regionerne samlet får tilført 1,5 milliarder kroner på den næste finanslov.

- Det virker meget underligt, at regionen nu skal gennemføre afskedigelser, selvom der højst sandsynligt kommer flere penge med finansloven. De konstante forandringer, som medarbejdere og patienter oplever, går både ud over arbejdsmiljøet og kvaliteten af plejen, og det presser det dygtige personale i en grad, så mange har svært ved at holde til det i længden, siger sektorformand for HK/Kommunal Michael Rosenberg.

Jens Stenbæk håber, at hovedparten af de 375 stillinger, der skal skæres, kan klares ved naturlig afgang, men der er fortsat 120 ansatte, som vil skulle omplaceres.

Større besparelser end andre lande

Medarbejderne håber nu, at regeringen lever op til deres løfter om at tilføre flere midler med finansloven.

- Regionerne, herunder Region Sjælland, har øget produktiviteten markant over de seneste år. Det ved både Jens Stenbæk og vi, og det er nu op til regeringen at sikre de midler, der skal til for, at medarbejderne reelt får mulighed for at levere den kvalitet, som borgerne med rette kan forvente. En undersøgelse fra OECD har vist, at Danmark har sparet mere på sundhedsvæsenet, end de lande vi normalt sammenligner os med, og det må stoppe nu, Siger kredsformand Helle Dirksen, der er formand for regionens sygeplejersker.