¨

Syge får garanti for hurtig hjælp

Foto: TV ØST

Det skal være slut med, at alvorligt syge danskere må vente halve og hele år på at få stillet en diagnose og komme i gang med den behandling, som skal helbrede dem. I alle regioner skal der oprettes udrednings- og diagnosecentre med en bred vifte af specialister.

Det skal sikre de tusindvis af patienter lynhurtige undersøgelser, så de i løbet af senest én måned enten er frikendt for alvorlig sygdom eller har fået stillet en diagnose og fået lagt en samlet plan for den videre behandling.

Dét er målet med et nyt udspil for en såkaldt diagnose- og udredningsgaranti, som regeringen lancerer op til de kommende forhandlinger med regionerne om sundhedsvæsenets økonomi i 2012, skriver Berlingske.

- I dag kan folk komme til at gå i usikkerhed i månedsvis, hvor de zigzagger rundt mellem deres praktiserende læge og forskellige hospitalsafdelinger, før man finder ud af, hvad det handler om.

- Den trafik skal forenkles. Der skal skabes tryghed og sikkerhed for, at der hurtigt vil blive gjort alt, hvad der overhovedet er muligt for at få stillet en diagnose, siger sundhedsminister Bertel Haarder (V) til avisen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App