¨

Syge danskere famler i blinde om ventetider

Foto: TV ØST

Der er ikke meget hjælp at hente på to hjemmesider, der skal informere patienter om behandling og ventetider.

Intet sted at få overblik

De to hjemmesider, hvor syge danskere indtil videre har kunnet samle information om bedst og hurtigst behandling, er stort set ubrugelige.

For tekniske problemer, at venteinfo.dk for eksempel har seks måneder gamle informationer på hjemmeside, skriver Berlingske.

Samtidig er hjemmesiden sundhedskvalitet.dk, hvor syge kan finde oplysninger om patienttilfredshed og behandlingens kvalitet, ikke blevet opdateret siden 20. december 2011 på grund af besparelser.

At det dermed er svært for patienter at finde oplysninger, der kan føre til et velovervejet sygehusvalg, bliver kritiseret af Danske Patienter.

Patienter vrede

- Det danske sundhedsvæsen er i høj grad baseret på, at patienter kan vælge mellem sygehusene. Men det kræver jo, at de har valide, gode data, siger direktør i Danske Patienter Morten Freil til Berlingske.

- Derfor er det bekymrende og helt håbløst, at man ikke længere har disse systemer at støtte sig til, forsætter han.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) erkender, at syge danskeres mulighed for at vælge det rette sygehus er stærkt svækket, når informationerne på hjemmesiderne er uddaterede.

- Det er vigtigt, at man kan orientere sig som patient, og derfor skal denne her hjemmeside (sundhedskvalitet.dk, red.) op at stå igen så hurtigt som muligt, siger ministeren til Berlingske.

Lægen kan hjælpe

- Men både med og uden disse hjemmesider kan man drøfte valg af sygehus med sin egen læge og hente oplysninger hos regionerne, påpeger hun.

Astrid Krag vil ikke sætte en dato på, hvornår det igen kan blive nemmere for patienter at orientere sig på hjemmesiderne.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App