Sydsjællænder årets førstehjælper (Video)

42-årige Torben Lyngsø fra Karrebæksminde blev torsdag udpeget af Dansk Røde Kors som årets førstehjælper. Torben Lyngsø var oppe mod fire andre førstehjælpere, men løb altså af med checken på 10.000 kroner,

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torben Lyngsø er tillidsmand på slagteriet Danish Crown i Ringsted, og da hans  kollega i marts sidste år kom til skade med et dybt stiksår i lysken, reagerede Torben Lyngsø straks.

Han stod få meter borte og styrtede til den voldsomt blødende kollega. Han stak to fingre i snitsåret og lukkede til med papir, mens han pressede hårdt til for at standse blødningen.

Se video fra overrækkelsen af prisen herunder:
[video:flv:090312_helt.flv]

Da ambulancen kom, bad falckredderne ham om at tage med i ambulancen og dér fortsætte med at holde presset. Det gjorde han hele vejen fra slagteriet til operationsstuen, og først da kollegaen var i narkose, tog lægerne over. Da havde Torben Lyngsø holdt presset i omkring 40 minutter.

Selvom kollegaen havde mistet tre liter blod, overlevede han.

Lægerne og sygeplejerskerne var bagefter alle enige om, at hvis Torben Lyngsø ikke havde handlet så hurtigt og haft styrken til at holde presset så længe, ville kollegaen højst sandsynligt være blødt ihjel.

Torben Lyngsø fik torsdag - udover æren af titlen som Årets Førstehjælper - også en check på 10.000 kroner,