Syd- og vestsjællændere låner flest boligpenge uden om banken

Størstedelen af dem, der ønsker at låne penge uden om banken til en bolig, kommer fra Syd- og Vestsjælland. Det sker, fordi bankerne ofte mener, at risikoen er for stor ved at låne dem pengene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når banken siger nej til at låne penge ud til en bolig, er Udenombanken.dk en mulighed, og syd- og vestsjællænderne er dem, der oftest henvender sig for at høre om finansieringen. Det skriver Jyllands-Posten.

Som regel er det fordi, banken har sagt nej, og så kan et lån uden om banken være løsningen, selv om det også er dyrere.

- Det er et problem for området, når mange ikke kan få et boliglån. Men det afspejler et generelt problem i området. Det er typisk steder, hvor den demografiske udvikling betyder, at der er nettofraflytning, siger Morten Skak, der er lektor ved Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi på Syddansk Universitet.

Vi siger nej, når det ikke er fornuftigt

For folk, der står med et brændende ønske om at købe bolig i provinsen og får afslag fra banken, kan det virke som om, bankerne notorisk afviser at låne penge til boligkøb i udkanten. Sådan hænger det imidlertid ikke sammen, forklarer Niels Storm Steenbæk, og i Realkreditforeningen bakker direktør Karsten Beltoft.

- Man skal have i baghovedet, at vi rent faktisk lever af at låne penge ud. Når vi siger nej, er det fordi, vi ikke mener, det er fornuftigt at give lånet. Lånesøgers økonomi skal også hænge sammen. Når vi siger nej, redder vi sommetider nogle forbrugere fra en gæld, som de ikke har råd til, og ultimativt fra at stå tilbage med et stort tab, siger han til avisen.

Hos Udenombanken.dk er man dog ikke nær så bange for at låne penge ud til bolikøb i provinsen, og hvis man er villig til at betale mellem seks og ti procent i renter og gebyrer for lånet og ellers lever op til kravene, så er låneportalen en mulighed, når banken siger nej.