Svinske SuperBest-butikker ryger ud

SuperBest-butikker, der gør sig skyldige i grov kødfusk, vil fremover bliver smidt ud af SuperBest-kæden, lyder det fra adm. direktør Frank Sørensen. Kæden holder øje med flere butikker her i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

SuperBest kan ikke holde til flere afsløringer om svindel med datomærker, svinekød i det hakkede lammekød og fusk med fedtprocenterne.

Derfor har købmandskæden nu vedtaget et internt regelsæt. Det betyder, at butikker, der gør sig skyldige i grov kødfusk, fremover kan kyles helt ud af SuperBest, skriver Ekstra Bladet.

Eksklusionen kan reelt betyde, at butikken må dreje nøglen om, da det i dag er så godt som umuligt at drive et supermarked uden at have en stor kæde i ryggen. Overtrædelser skal desuden kunne udløse bøder på op til en halv million kroner.

- Reglerne er desværre nødvendige, men jeg håber ikke, at det bliver aktuelt at bruge dem, siger administrerende direktør i SuperBest Frank Sørensen til Ekstra Bladet.

- Vi holder særligt øje med de butikker, som ifølge fødevarekontrollen har gjort sig skyld i ompakning af kød, og hvor slagtermestrene er blevet fyret. Her har de pågældende været i ond tro, og her skal de dårlige historier bestemt ikke gentage sig, siger Frank Sørensen til bladet.

/ritzau/