¨

Svært at oprette regionale uni-afdelinger

Foto: TV ØST

Dansk Industri efterspørger flere sjællandske underafdelinger af universiteterne. Men det har rektorerne på universiteterne svært ved at se ske.

Direktøren fra Dansk Industri, Lars B. Goldschmidt, opfordrer Region Sjælland til at indgå samarbejdsaftaler med universiteterne om at oprette afdelinger i regionen. Det skriver erhvervsmagasinet Erhverv Sjælland

Han mener, at regionen med flere uddannelsestilbud kan tiltrække flere virksomheder, og dermed øge væksten, men det er en løsning, som universiteterne har svært ved at leve op til.

På Syddansk Universitet har man allerede en afdeling i Slagelse, og rektor Jens Oddershede mener ikke, politikerne vil bakke op om flere afdelinger i regionen:

- Det bliver rigtig svært at få politisk opbakning i folketinget. Vi har i dag aktiviteter i seks byer, og er i forvejen under pres, fordi regeringen synes, at vi skal samle vores aktiviteter, så vi ville få rigtig svært ved at få det godkendt, siger SDU's rektor.

På Roskilde Universitet er rektor Ib Poulsen mere åben over for forslaget.

- Vi har allerede indgået en aftale på kommunalt plan med et kontor i Næstved, hvor medarbejdere fra RUC Innovation skaber forbindelse mellem institutioner og virksomheder, men at have direkte aflæggere i regionen ville være vanskeligt, da det er meget ressourcekrævende, siger Ib Poulsen.

Han er dog ikke helt afvisende over for forslaget:

- Jeg vil ikke udelukke det, men vi vil være lidt forsigtige med det, og det skulle ske efter en grundig plan, siger RUC's rektor til Erhverv Sjælland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App