¨

Svært at få job som overvægtig

Foto: TV ØST

Helle Grandt har sendt flere tusinde ansøgninger, men hun kan hverken få job eller praktikplads. Hun er overvægtig, og det gør hende væsentlig ringere stillet på arbejdsmarkedet.

Helle Grandt fra Korsør har været ledig i snart tre år.

Trods mere end 3000 ansøgninger til job og praktikpladser og tre beståede grundforløb på erhvervsuddannelser løber hun panden mod muren. Med sine 116 kilo og en BMI over 40 er hun overbevist om, at vægten flere gange har været grunden til afslag.

- Det er frustrerende. Min overvægt giver jo ikke et billede af mig som person, siger Helle Grandt.

 

Arbejdsgiverne må ikke diskriminere, men en svensk undersøgelse viser, at man som overvægtig er 33 procent ringere stillet i forhold til at komme til jobsamtale som en normalvægtig. Problemet nikker man genkendende til i Adipositasforeningen, som er en foreningen for overvægtige.

- Det er rigtig svært for overvægtige. Politisk skal der gøres mere for at bekæmpe de problemer de overvægtige bokser med, siger landsformand Birgitte Hansen.

 

Helle Grandt har gennem Slagelse Kommune fået lavet en kostplan og dyrker en masse motion. 15 kilo er smidt, og hun har ikke mistet modet.

- Jeg er fortrøstningsfuld. Det skal nok lykkes, siger Helle Grandt.

02:03 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App