Sværest at sælge sommerhuse

Man skal være tålmodig af natur, hvis man håber at sælge sit sommerhus i en fart.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Man skal være tålmodig af natur, hvis man håber at sælge sit sommerhus i en fart. Sælgere af den type bolig topper nemlig

listen over landets længste liggetider i forhold til rækkehuse, ejerlejligheder, villaer, andelsboliger og landejendomme.

De over 10.000 sælgere af et fritidshus har gennemsnitligt haft boligen udbudt i 310 dage, viser nye tal fra boliga.dk. 655 af husene har en liggetid på over to år, og af disse er 55 procent sat ned i pris.

Der er et stort spring ned til nummer to på listen, ejerlejligheder, hvor den gennemsnitlige liggetid i øjeblikket er på 233 dage. Af de 11.882 styk, der er til salg i øjeblikket, har 395 været på markedet i over to år, og af disse er 51 procent faldet i pris.

Rækkehuse indtager tredjepladsen med en gennemsnitlig liggetid på 217 dage, hvoraf 49 endnu ikke er blevet solgt efter to år. 55 procent af dem er blevet sænket i pris.

Villaer har også en gennemsnitlig liggetid, der ligger over 200 dage. I øjeblikket har 480 husejere endnu ikke fået lokket en køber til inden for to år, selv om 52,3 procent af sælgerne har barberet kroner af prisen.

Andelslejligheder ligger til gengæld langt under de andre boligtyper, når det angår liggetid. Blot 139 dage er gennemsnittet for de pt. 3608 boliger, hvilket giver landets laveste liggetid med landejendomme - 199 dages liggetid - som næstsidst på listen.

/ritzau/