SuperBest fjerner ålen fra køledisken

Vil man have ål til påskebordet, skal man ikke handle den i SuperBest. Supermarkedskæden fjerner nemlig ålen fra sit sortiment efter pres fra Greenpeace.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange danskere har en tradion med at spise ål til påskefrokosten, men det kan blive en svær opgave at glæde familie og venner med det lange havdyr.

Efter pres fra Greenpeace har supermarkedskæden SuperBest valgt at fjerne ålen fra køledisken. Og dermed vælger supermarkedet samme vej, som en lang række andre dagligvarebutikker allerede har taget. Det skriver P4 Sjælland i dag.

Beslutningen glæder Greenpeace

Beslutningen fra SuperGros, der er leverandør til butikkerne SuperBest, KIWI og SPAR, glæder Hanne Lyng Winter, havbiolog fra Greenpeace.

- Det er en virkelig god nyhed for ålen. Her op til påske er der mange danskere, der mener, at ålen skal være en naturlig del af påskebordet, måske uden at vide, at den er ved at uddø, siger hun til P4 Sjælland.

- Når SuperBest stopper salget nu, betyder det ikke bare, at færre ål bliver fanget og spist, men også at flere mennesker bliver opmærksomme på, hvor kritisk det står til med ålebestanden, siger hun.

Salget kan ikke forbydes

SuperGros kan ikke decideret forbyde de enkelte supermarkeder at føre ål. Står supermarkederne for eksempel selv for indkøb af varer, så kan de på den måde selv bestille ål.

Men i et brev til købmændene opfordrer SuperGros dog til, at man helt fjerner ål fra sortimentet.