¨

Super populært at studere via nettet

Foto: TV ØST

E-læring bliver mere efterspurgt og antallet af uddannelser via nettet vokser.

Det er blevet et hit at studere over internettet.

I dag kan man blive pædagog, lærer, sygeplejerske og flere andre ting uden at skulle møde op til undervisning hver morgen. På University College Sjælland (UCSJ) udbyder man i år otte ud af de ni uddannelser som netstudier - også kaldet e-læring, skriver DAGBLADET Ringsted.

- Vi har haft god erfaring med e-læring gennem ti år og har udbudt flere og flere uddannelser. Som noget nyt udbyder vi i år også uddannelserne til socialrådgiver, bioanalytiker og fysioterapeut, fortæller Ulla Koch, rektor ved UCSJ.

Uddannelsesformen er så efterspurgt, at både holdene på de tre nye og de fem øvrige uddannelser, der kan tages som e-læring, vil blive fyldt helt op i år. Det giver dog ikke anledning til at lave flere hold.

- Det kan vi ikke. Alle uddannelser er reguleret fra Undervisningsministeriet, og vi skal også sikre, at der er praktikpladser til de studerende, siger Ulla Koch.

Pernille Dietz på 21 år er en af dem, der nyder godt af den forholdsvis nye måde at studere på. Hun bor i England, men læser samtidig til lærer via nettet på Campus Roskilde.

- Det er en helt perfekt ordning for mig. Jeg har aldrig brudt mig om at gå i skole, men det her passer lige til mig. For jeg kan gøre tingene, når det passer mig, siger hun til DAGBLADET Ringsted.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App