Sundhedsminister: Region Sjælland får ikke en krone

Der var sat milliarder af til forbedring af sygehusene. Men Regon Sjælland står fast på den eksisterende sygehusplan og får derfor ikke en krone af den afsatte ekstrapulje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland har diskvalificeret sig selv, i kampen om de ekstra 10 milliarder sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) har lagt i sygehuspuljen. Vi får i følge Sundhedsministeren ikke en krone.

- Nej, så bliver det den samme afgørelse. Vi har en masse penge, som vi gerne vil sende til Region Sjælland, men det kræver selvfølgelig, at de kommer med en plan, der lever op til de sammenlægningskriterier, som er nødvendig for at få den høje kvalitet. Så det er rigtig ærgerligt, siger Jakob Axel Nielsen.  

Det sker efter, forretningsudvalget i Region Sjælland i går besluttede at arbejde videre med den eksisterende sygehusplan. Den plan har været udsat for hård kritik fra regeringens ekspert-udvalg, hvilket betød at Region Sjælland kun fik en lille del af regeringens sygehus-milliarder.

Der var ellers kommet 10 milliarder ekstra i sygehuspuljen, som Region Sjælland havde fået lovning på at få del i. Men med skrotningen af planerne om en ny sygehusstruktur, har Region Sjælland samtidig sagt nej til tilskudet.