Sundhedshuse i stedet for sololæger

Regeringen er klar til at kickstarte afløseren for landsbylægen: Sundhedshuse med mange forskellige funktioner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fem sting i et forslået knæ, røntgenbilleder af syge lunger, besøg af ørelægen fra det store sygehus og et rum til dialyse, så nyresyge borgere ikke behøver at rejse over lange afstande for at få renset blodet.

Det bliver ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten nogle af funktionerne i landets kommende sundhedshuse, som ifølge
regeringen også kan rumme kommunal genoptræning, tilbud om at tale med en socialrådgiver eller psykolog, behandling hos en fysioterapeut og kontrol hos en sygeplejerske.

- Alt det, som ikke er svært, skal være nært, siger sundhedsminister Bertel Haarder (V), som onsdag offentliggør kriterierne for, hvordan danskerne - især  i yderområder - skal holdes både sunde og trygge, når sygehusene i de kommende år samles i færre, store supersygehuse.

At samle læger og en række andre funktioner er betingelsen for at få del i den  såkaldte akutpulje, hvor halvdelen - 300 millioner kroner - fordeles til sundhedshuse.

- Vi håber på et sundhedshus i hver kommune, og selv om patienterne får lidt længere til læge, får de et bedre tilbud end i dag, siger Dansk Folkepartis finansordfører Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten.