Sunde apps til telefonerne

Region Sjælland afholdt i dag et "Hackathon-arrangement" hvor eksperter fra den digitale verden, sammen med personale fra sygehusene, skulle udvikle nye apps.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er allerede mange sundhedsapps på markedet, men der der plads til forbedringer. Ikke mindst i forhold til unge patienter:

- de taler ikke sådan rigtigt til os sygeplejersker mere, de taler igennem deres telefoner

Sådan siger Mette Christensen. Hun er sygeplejerske på Næstved Sygehus. I dag skulle hun sammen med en gruppe digitale-eksperter finde ud af hvordan hverdagen for unge diabetikere kan gøres mere sikker, gennem brugen af app-teknologi.

Apps kan spare tid, og gøre det lettere at være syg. Anne munk er sygeplejerske på Roskilde Sygehus. Hun kunne godt tænke sig, at patienterne i hendes venteværelse kunne orientere sig via en smart app.:

-mange patienter oplever, når de ankommer til ambulatoriet, at deres tid ikke bliver overholdt. Det skal vi prøve at kigge på om vi kan gøre noget ved.

Ved afslutningen af dagens arrangement blev der præsenteret 11 ideer til nye apps. Vinderne, gruppen "Find my Stuff" løb med prisen på 50.000 kroner. Pengene skal gøre det muligt at færdigudvikle den nye smarte app der retter sig mod unge diabetespatienter.