Sukkersyge børn lades i stikken (Video)

I region Sjælland bliver der sparet på sygehusene, og det går blandt andet ud over sukkersyge børn, som ikke længere tilbydes den bedste behandling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jens Strøyer Christophersen har to børn, der lige som han selv har sukkersyge. Han selv og sønnen Max har en såkaldt insulinpumpe, der automatisk doserer mængden af insulin. Men mens både far og søn har en insulinpumpe må hans seksårige datter Karen undvære. For i år har Holbæk sygehus ikke råd til at udlevere pumperne til regionens diabetikere.

Ifølge overlæge Annie Ellermann fra Holbæk sygehus øger det risikoen for fejlmedicinering. De traditionelle insulinpinde er simpelthen ikke præcise nok til børn, der skal have meget små mængder af insulin.

- Bivirkninger ved fejlmedicineringer kan være blindhed, nyresvigt og i værste fald døden, siger overlægen, der i de forgange år har uddelt insulinpumper til især børn med diabetes. Men i år er der ikke råd.

Hos Region Sjælland mener man, at det er op til de enkelte sygehuse at prioriterer, så der bliver råd til insulinpumper.

Jens Strøyer Christophersen har benyttet det fri sygehusvalg, og på Glostrup Sygehus, der ligger i Region Hovedstaden, vil de gerne give hans datter en insulinpumpe. Men han forstår ikke, hvorfor der så stor forskel på, hvad de forskellige regioner vil tilbyde.

[video:video_mangler:091125_sukkerboern.flv]

Det koster det offentlige 23.000 kroner, at give diabetes patienter en insulinpumpe. Og selvom det nu er Region Hovedstaden, der udleverer insulinpumpen til Karen, betyder reglen om det frie sygehusvalg, at regningen i sidste ende ender hos Region Sjælland.


Nyhedsoverblik