¨

Studievalg: Flere unge vil være lærer

Foto: TV ØST

Flere unge vil være lærere i regionen, da University College Sjælland har optaget 11 procent flere studerende på læreruddannelsen end sidste år.

Flere unge vil uddanne sig til lære igen. Sådan lyder konklusionen fra University College Sjælland, efter at mange håbefulde ansøgere torsdag den 30. juli fik svar på, om de var optaget på deres drømmeuddannelse. 

University College Sjælland har optaget hele 11 procent flere studerende på læreruddannelsen end sidste år. 

En af dem, der fik et positivt svar, er Monique Joy Hansen fra Havnebyen på Sjællands Odde. Med et karaktergennemsnit på 12,4 kunne hun komme ind på alle ti uddannelser, som University College Sjælland udbyder. Men valget faldt uden tøven på læreruddannelsen. 

- Jobbet med mennesker er uforudsigeligt, og jeg kan godt lide, at der er udfordringer. Jeg synes også, at det er fedt at være lærer, og at man kan give viden videre og se, hvordan andre mennesker vokser med opgaven, siger Monique Joy Hansen.

Selvom lærerfaget er blevet debatteret de senere år i forbindelse med folkeskolereformen, har det ingen betydning for de unge ansøgeres valg. Det mener Stina Løvgreen Møllenbach, som er uddannelseschef for læreruddannelsen på University College Sjælland.

- De studerende har et langt arbejdsliv på 30 til 40 år, så det påviker dem ikke. Der vil komme skiftende regeringer og reformer, så der sker meget på deres arbejdsliv. I stedet ser de unge på de grundlæggende kendetegn ved lærerfaget, som handler om at gøre en forskel i børn og unges liv, siger Stina Løvgreen Møllenbach.

Læreruddannelsen har stadig ledige pladser på holdet med vinterstart, så man kan stadig nå at søge ind inden 1. september. 

Der er informationsmøde for interesserede torsdag den 12. august på læreruddannelsen i Vordingborg. 

02:46 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App