¨

Studieture til Bruxelles aflyses på stribe

01:21

Flere skoler og gymnasier aflyser nu deres planlagte studieture til Bruxelles. Det sker oven på sidste uges terrorangreb i byen. Både Nykøbing Falsters Realskole og Næsgaard Efterskole i Stubbekøbing har aflyst turen til Bruxelles, og onsdag fulgte Næstved Gymnasiums så også trop.

Flere skoler og gymnasier aflyser nu deres planlagte studieture til Bruxelles. Det sker oven på sidste uges terrorangreb i byen.

På Næstved Gymnasium og HF har der været stor usikkerhed om, hvorvidt den planlagte studietur fra den 4.-8. april til Bruxelles ville blive til noget.

Først blev eleverne og deres forældre bedt om at tage stilling til, om de ønskede at deltage i turen på trods af den forøgede sikkerhedsrisiko i byen oven på sidste uges terrorangreb.

Men efterfølgende har gymnasiets ledelse helt valgt at afblæse turen. Eleverne i 2.f på Næstved Gymnasium vil i stedet få en studietur til efteråret.

Blandet modtagelse

Og den beslutning får en blandet modtagelse blandt eleverne.

- Det er lidt ærgerligt, for jeg kunne egentlig godt tænke mig at have været afsted, jeg synes lidt, at det her med at terroristerne har gjort folk så bange, at vores klasse ikke har lyst til at tage afsted, og at skolen ikke har lyst til at sende os afsted, det er lidt en sejr for terrorismen, siger Frederik Seemann fra 2.f på Næstved Gymnasium.

Andre elever er glade for, at turen er blevet rykket.

- Jeg er egentlig tilfreds, jeg synes ikke, det er det rette tidspunkt og gå rundt og lege turist i et land, der to uger forinden har været udsat for terror, så jeg er egentlig tilfreds nok med det, selvfølgelig er det ærgerligt, men det er bare ikke det rette tidspunkt, siger Jeppe Fladberg fra 2.f på Næstved Gymnasium.

Flere skole aflyser

Udover Næstved Gymnasium har også Nykøbing Falster Realskole valgt at aflyse en studietur til Bruxelles. Til Folketidende har skolelederen forklaret, at turen er blevet aflyst på grund af sikkerhedshensyn.

- Jeg synes ikke, vi kan påtage os det ansvar, det er at sende de unge mennesker derned, så kort tid efter noget så gruopvækkende er sket, siger Kenneth Mogensen til avisen.

På Næsgaard Efterskole i Stubbekøbing skulle elverne også have været på studietur til Bruxelles. Men destinationen er nu blevet ændret, og eleverne skal i stedet til Prag.

TV ØST har onsdag forsøgt at få en kommentar fra Næstved Gymnasium og HF, men gymnasiets ledelse har ikke ønsket at uddybe beslutningen over for TV ØST.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App