¨

Studenter uden studium og job

Foto: TV ØST

Stadig flere unge har hverken job eller er i uddannelse seks måneder efter studentereksamen.

Et halvt år efter studentereksamen kan festen være skiftet ud med nedtur, skriver Politiken onsdag. Stadig flere unge har seks måneder efter eksamen hverken arbejde eller uddannelse at stå op til. I 2010, som de seneste tal stammer fra, gjaldt det for 17,3 procent af studenterne - i 2007 var andelen 7,8 procent. Det viser tal, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) har trukket ud for Politiken.

Antallet af studenter uden studie eller job fordoblet

- Det er den økonomiske krise, der er årsagen til, at gruppen af nyslåede studenter, der hverken studerer eller er i arbejde, er fordoblet siden 2007. Mange unge vil gerne arbejde, men på grund af krisen er det blevet enormt svært at få et ufaglært job efter gymnasiet, siger senioranalytiker fra AE Mie Dalskov Pihl til Politiken.

De 17 procent dækker over unge, der er arbejdsløse, på højskole eller rejser.

Centerleder ved Studievalg Peter Præstgaard forudser, at problemet med studenter, der springer ud til ingenting, bliver endnu større i år end tidligere.

- Hvis man tager sabbat, fordi man tænker, at man nok finder et eller andet arbejde, så vil det være sværere i år end tidligere. Og der er en risiko for, at man ender på kontanthjælp i stedet, siger han til Politiken.

Uddannelsesminister finder det 'fantastisk ærgerligt'

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) kalder det "fantastisk ærgerligt", at 17,3 procent af studenterne hverken er i job eller under uddannelse.

- Vi har masser af ledige studiepladser, som ikke bliver besat af de her unge, som går rundt uden at have noget at rive i. Så jeg må bare opfordre dem til at gå i gang med en uddannelse, siger han til Politiken.

05:30 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App