Studenter må sige farvel til militærkøretøjer

Rigspolitiet ændrede reglerne for studenterkørsel i veteranbiler sidste år, så studenterkørslen var i fare. I år er de på vejene igen, men næste år siger PanzerMuseum East stop.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den sidste eksamen er overstået, og det skal fejres, når årets studenter i disse dage springer ud.

Det gøres på traditionelvis med studenterkørsel, men sidste år ændrede Rigspolitiet reglerne, så der også i veteranbiler skulle installeres et kontrolapparat, der kan måle om køre-hviletidsbestemmelserne bliver overholdt.

Disse kontrolapparater har PanzerMuseum East fået installeret, men ikke med sin gode vilje.

- Vi har ofret 12-13.000 kr. pr bil, for at få det installeret. Jeg synes, det er langt ud i hampen, siger Allan Pedersen.

Derfor tager PanzerMuseum Easter nu konsekvenserne.

- Det er ikke med glæde, vi har gjort det (red. installeret kontrolapparater). Studenterkørslen stopper. Jeg vil ikke være med til det her, siger Allan Pedersen.

Indviklede EU-regler

Det er Rigspolitiet, der har lavet de lovmæssige stramninger. EU står for de overordnede retningslinjer, mens Rigspolitiet tilpasser dem til dansk lovgivning.

I 2015 blev det derfor påkrævet, at veteranbiler også skulle få kontrolapparatet installeret, til stor ærgrelse for PanzerMuseum East.

- Jeg synes, det er urimeligt for at køre to dage om året, at vi skal påduttes en udgift på ca. for 450.000 kroner for at montere de her apparater i vores gamle veteranbiler, sagde direktør Allan Pedersen fra PanzerMuseum East til TV ØST i april sidste år.

PanzerMuseum East fortsætter sin studenterkørsel i år og næste år, men i 2018 er det slut.