Strid om penge til nyt sygehus

Region Sjælland skal ikke regne med at få de 7,1 milliarder kroner som den kræver til et nyt supersygehus. Den vil formentlig kun få det halve.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Allerede inden blækket er tørt på aftalen om at placere et nyt supersygehus i Køge, er der strid om finansieringen af projektet, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge centrale kilder er det "helt urealistisk", at Region Sjælland får de 7,1 milliarder kroner, som den kræver af regeringen til at bygge det nye sygehus for. I stedet må regionen formentlig nøjes med det halve - det vil sige i størrelsesordenen 3-3,5 milliarder kroner - vurderes det.

Dermed kan der være lagt op til en ny konflikt mellem regeringen og regionerne om brudte løfter på sundhedsområdet. Regionerne peger på, at Anders Fogh Rasmussen (V) og Lars Løkke Rasmussen (V) i den seneste valgkamp lovede nye sygehuse for 80-90 milliarder kroner. Foreløbig er der afsat 40 milliarder kroner, og der kommer ikke flere penge foreløbig.

 

- Om jeg har flere penge? Umiddelbart er svaret nej. Og det er det, fordi 40 milliarder kroner er utroligt mange penge. Det er den største investering vi har besluttet at foretage i de senere år, siger sundhedsminister Bertel Haarder (V) til Berlingske Tidende.