Strejke kan standse togtrafikken på Sjælland

Banedanmark har orienteret jernbanevirksomhederne om, at en eventuel strejke vil betyde, at togtrafikken i hele Danmark kan blive indstillet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere faglige organisationer har varslet strejke mod Banedanmark.

Konsekvensen af de modtagne strejkevarsler gør, at det kan blive nødvendigt at indstille al togtrafik i Danmark, hvis strejken måtte blive en realitet. Det gælder både fjern-, regional-, gods- samt S-tog.

Det oplyser Vejdirektoratet.

- Vi har i dag orienteret jernbanevirksomhederne om, at de strejkevarsler vi på nuværende tidspunkt har modtaget, vil ramme Banedanmarks aktiviteter meget bredt i tilfælde af en strejke, udtaler Direktør for Teknik i Banedanmark, Søren Boysen, i en pressemeddelelse og tilføjer: 

- Bemandingen af helt centrale funktioner vurderes at være alt for skrøbelig og for fragmenteret, hvorfor jernbanetrafikken må indstilles. Vi har vurderet, at vi på denne baggrund må orientere jernbanevirksomhederne, således at de har mulighed for at tage højde for det i deres planlægning af materiel og personaleresurser.

Kan ramme flere anlægsprojekter

Det er ifølge Vejdirektoratet vurderingen fra Banedanmarks, at med en så kraftigt reduceret bemanding til rådighed, så bliver risici og skrøbelighed for stor, da der ikke vil være nogen form for robusthed til at kunne dække ind for blandt andet sygemeldinger.

- En sikker og velfungerende infrastruktur forudsætter, at der er disponibelt personale 24/7, som bl.a. kan træde til, når der opstår tekniske fejl, tognedbrud, personpåkørsler eller andet, lyder det i pressemeddelelsen.

 En eventuel strejke vil også påvirke en række anlægsprojekter og arbejdet med jernbanens nye signalsystem.

Banedanmark har på nuværende tidspunkt modtaget strejkevarsler fra: