Stråtækt gård gik op i flammer

Krøjerup Overdrev 12 var i aftes centrum for 20 hårdtarbejdende brandmænd fra Sorø, Ringsted og Slagelse Brandvæsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Brandmændene kæmpede mod flammer og røg. Imens kunne den lokale kunstner Betty Engholm og hendes mand chokeret følge med fra den ene stråtækte bygning, som det lykkedes brandfolkene at redde. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

At ilden tager hurtigt fat, når det er en stråtækt bygning, kan indsatsleder ved Slagelse Politi, Bo Georg Petersen, bekræfte. Politiet var nemlig på pletten før brandvæsnets udrykningskøretøjer, der måtte køre en lille omvej for at undgå den smalle tunnel under motorvejen ved Krøjerup Overdrev.

- Mine folk fortæller, at de kunne se, ilden ulmede under taget. Pludselig brød ilden igennem, og det var meget voldsomt, fortæller Bo Georg Petersen.

Sorø Brandvæsen stillede med alt disponibelt mandskab og havde hele aftenen assistance fra Ringsted og Slagelse. Der er ikke meget tilbage af bygningerne på gården, men midt i chok og fortvivlelse er der alligevel håb i stemmen hos Betty Enghom, der i formiddag var ude og kigge på sit hjem gennem 49 år.

- Jeg er dybt chokeret og meget ked af det. Men jeg er nødt til at bo her igen. Jeg kan ikke bo andre steder. Vi må bygge det op igen, siger hun.

Hendes mand er indlagt på Slagelse Sygehus, fordi han faldt ned fra en stige, da han forsøgte at slukke branden. Han slog ryggen og har fået en hjernerystelse.

/ritzau/