Strandweekend med tropenat: Temperaturerne når 30 grader

Heden hænger over os fredag og lørdag, men en koldfront får temperaturerne til at falde søndag

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver gode muligheder for at nyde sommersolen langs strandkanten i weekenden, hvor temperaturerne stiger både dag og nat.

- Det starter voldsomt varmt. Fredag bliver en solrig dag med temperaturer på mellem 25 og 30 grader, siger vagtchef Frank Nielsen fra DMI.

Tropenat før koldfront

Natten til lørdag får vi en af de sjældne tropenætter - det vil sige, at temperaturerne mange steder ikke når under 20 grader. Det varme vejr fortsætter lørdag.

- Lørdagens vejr splitter landet op i to dele: Mens vi i de østlige egne starter dagen med solrigt vejr, begynder lørdagen skyet i Jylland.

- Hen midt på eftermiddagen bliver det også skyet i de østlige egne, mens det derimod klarer op i de vestlige egne, siger Frank Nielsen.

Søndag mere kølig

Koldfronten betyder, at temperaturerne dykker en smule søndag, hvor termometeret vil vise mellem 20 og 24 grader. Der er også risiko for enkelte regnbyger, men der kommer stadig nogen sol, lyder det fra DMI.

Vejret i begyndelsen i næste uge begynder sommerligt med tørt vejr og 25 grader flere steder. Men i løbet af ugen viser DMI-prognoserne mere ustadigt vejr med byger og faldende temperaturer.

/ritzau/