¨

Strandede togsæt går ud over pendlerne

Foto: TV ØST

DSB må dagligt aflyse seks tog-afgange i myldretiden, fordi der ikke er tog nok. Imens står fem togsæt stille på Falster efter lukningen af Storstrømsbroen.

Da DSB klokken 22.20 tirsdag aften modtog besked fra Banedanmark om, at Storstrømsbroen skulle lukkes, var der stadig fem tog på Lolland-Falster. Og der står de stadigvæk, fortæller DSB's trafikinformationschef, Tony Bispeskov:

- Det er Banedanmark, der står for sikkerheden, så vi stoppede togdriften over broen med det samme med det resultat, at de fem togsæt nu er strandet, siger han til TV2 ØST.

Det betyder, at DSB nu må aflyse flere togafgange midt i myldretrafikken: tre afgange om morgenen og tre om aftenen. De forventer at kunne vende tilbage til normal togdrift, så snart Banedanmarks arbejde på broen er færdigt. Det skulle ikke tage mere end en uge, men DSb er alligevel forberedt på, at det kan vare længere end ventet.

- Vi er i løbende kontakt med Banedanmark og presser hele tiden på for nye opdateringer, så vi kan informere pendlerne bedst muligt.

Banedanmark er i gang med flere undersøgelser af broen for at sikre sig, at den revne de har fundet er et enestående tilfælde. Først når de er færdige med undersøgelserne, kan de afgøre, om broen igen er sikker for togkørsel.

Tony Bispeskov opfordrer pendlere til at holde øje med DSB's hjemmeside, hvor de løbende opdaterer med nye køreplaner.

Læs relaterede artikler:
Revne i Storstrømsbroen skaber forsinkelser
Banedanmark lukker storstrømsbro i en uge
Spændring skal stabilisere revnen i storstrømsbroen

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App