¨

Strandede tog må blive på Falster

Foto: TV ØST

DSB har fået afslag på at sejle togene til Tyskland for på den måde at få dem til Sjælland inden på mandag.

DSB er nu sat ud af spillet, når det gælder om at få seks strandede togsæt, der står på Falster, sat ind i den sjællandske regionaltrafik.

Tidligere på dagen fik DSB afslag på en ansøgning om dispensation til at køre togene tomme over Storstrømsbroen.

Broen er spærret for al togtrafik på grund af en revne i metalkonstruktionen, og Banedanmark vurderede, at der var risiko for, at revnen ville blive større.

Derfor forsøgte DSB at få togene til Sjælland via Tyskland, Jylland og Fyn, men også det har de nu fået afslag på.

Ifølge DSBs trafikinformationschef Tony Bispeskov kan den færge, der skulle sejle togsættene til Tyskland, ikke bære deres akseltryk.

De seneste dage har været aflysninger i myldretiden, fordi DSB mangler tog, og der er således hårdt brug for de seks dobbeltdækker-tog i den sjællandske regionaltrafik på mandag, som er første dag efter efterårsferien. Med de mislykkede forsøg på at få de seks tog til Sjælland ser det ud til, at morgenmyldretiden vil blive præget af aflysninger eller kortere tog.

- Det betyder i sagens natur, at vi kigger på hvordan vi kan udnytte de togsæt vi har til rådighed, og det kan betyder aflysninger, ligesom det kan betyde at visse toge bliver kortere end normalt, siger han til TV2 ØST.

Han opfordrer passagerer, som skal rejse med tog på mandag, til at gå ind på DSBs hjemmeside i løbet af lørdag. Her vil DSB komme med en ny og opdateret køreplan med de ændringer, som de manglende toge vil medføre.

03:27 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App