Stort sporarbejde på Sydbanen (Video)

Togtrafikken mellem Ringsted og Nykøbing Falster er hårdt ramt efter at Banedanmark har påbegyndt et omfattende sporarbejde. Sporarbejdet varer næsten året ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Banedanmark er i gang med et omfattende sporarbejde på Sydbanen mellem Ringsted og Nykøbing Falster. Arbejdet går primært ud på at erstatte de gamle sveller med nye, og renoveringen af sporene skal dels sikre flere tog til tiden, dels at der bliver mulighed for at køre med 160 km/t i modsætning til de 140 km/t, som er gældende i dag.

Især her under sporarbejdets første etape, der varer frem til den 9. august, får arbejdet stor indflydelse på togtrafikken mellem København og Sydsjælland/Lolland-Falster. I denne periode vil  eet eller begge spor nemlig være spærret mellem Ringsted og Næstved.

Når sporarbejderne  mellem Ringsted og Næstved er færdige den 9. august,  fortsætter 2. etape mellem Næstved og Vordingborg, mens 3. etape mellem Vordingborg og Nykøbing Falster finder sted fra oktober til december.

Kun et spor til rådighed
I den 1. periode i første etape - den strækker sig frem til 6. juli - er der eet spor til rådighed mellem Ringsted og Næstved, mens begge spor er spærret i 2. periode fra 7. juli til 9. august.

I 1. periode er det enlige spor kun farbart mellem klokken 05 og 19 på hverdage, hvor det morgen og eftermiddag vil blive brugt til pendlertog. Tog modsat myldretidstrafikken vil blive kørt via strækningen Lille Syd mellem Roskilde, Køge og Næstved. I myldretiden vil Ringsted-Glumsø-Næstved blive betjent med bus, mens der midt på dagen vil køre tog i begge retninger.

Mellem klokken 19 og 05 på hverdage og i weekender er begge spor spærret, og alle tog bliver kørt via Lille Syd. Når begge spor er spærret, vil Ringsted-Næstved blive betjent med busser.

Alle tog kører via Lille Syd
I den 2. periode i første etape - den strækker sig fra den 7. juli til den 9. august - er begge spor mellem Ringsted og Næstved spærrede, og alle tog vil blive kørt via Lille Syd mellem Roskilde, Køge og Næstved.

Rejsetiden forlænges
DSB's køreplanseksperter oplyser, at rejsetiden bliver forlænget med cirka 10 minutter (i myldretimer) og enkelte tog cirka 20 minutter mellem København og Nykøbing.

Også ændringer for busser
Ikke alene togpassagererne skal holde godt øje med ændringer i køreplanen. Også passagererne på ikke mindre end 37 buslinier oplever ændrede køretider.

Busserne kører samme rute, som de plejer. Men mange af tiderne bliver lavet om, så pendlerne ikke har for kort tid til at skifte mellem bus og tog. Movia satser dog på højest 10 minutters længere rejsetid hver vej.

Også Lollandsbanen har ændret på en del af deres morgenafgange. Det sker for at togene kan korrespondere med DSBs tog videre nordpå.

 

Fase 1:

[video:flv:dsb_2.flv]

Carsten Jakobsen

Projektleder, Banedanmark

 

Fase 2:

[video:flv:dsb_3.flv]

Carsten Jakobsen

Projektleder, Banedanmark

 

Fase 3:

[video:flv:dsb_4.flv]

Carsten Jakobsen

Projektleder, Banedanmark

 

 

 

 

Du kan finde DSBs nye særkøreplan her