¨

Stort projekt søsat: Forsømte bygninger skal have besøg af kærlige hænder

Hvis en bygning skal blive en del af projektet, skal den opfylde flere krav.

Står der et gammelt hus, som skæmmer bybilledet? Så står Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur og Realdania By & Byg klar med hjælp.

En smuk, gammel bydel med et idyllisk gadekær.

Det billede kan man se i mange mindre byer. Men nogle steder står der en forsømt bygning, der skæmmer bybilledet.

I udkantsområderne som Lolland og Falster er der flere bygninger, der trænger til en kærlig hånd

aren Margrethe Olsen, formand for Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur

Men nu er der penge og hjælp på vej.

Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur og Realdania By & Byg søger nemforsømte bygninger til et projekt, hvor de vil købe bygningerne for at sætte dem i stand.

Erfaringerne skal omsættes til et inspirationskatalog, der viser, hvordan små indgreb kan gøre en positiv forskel i byerne.

Håber på mange forslag

I projektet er det meningen, at der skal købes 1-3 bygninger for at ombygge dem, så de i stedet for at skæmme, kommer til at bidrage til byrummet. Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur håber, at der kommer mange forslag fra landområderne. 

- I udkantsområderne som Lolland og Falster er der flere bygninger, der trænger til en kærlig hånd. Derfor håber vi også, at der kommer mange forslag fra de områder, siger Karen Margrethe Olsen, der formand for Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur. 

 

 

Hvis man har forslag til en bygning, der trænger til en kærlig hånd, kan man sende sit forslag frem til 22. oktober. Forslagene kan sendes gennem hjemmesiden www.byogland.dk/bygninger.

- Vi gør det, fordi bygningerne spiller en utrolig stor betydning for vores oplevelse af den by, vi bor i eller handler i. Hvis der ligger en bygning i byen, der trænger til en kærlig hånd, så kan den præge hele bybilledet, og så får man et trist indtryk af byen, siger Karen Margrethe Olsen.

Hvis en bygning skal blive en del af projektet, skal den opfylde følgende krav:

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App