¨

Stort fald i antallet af indbrud

Foto: TV ØST

I første halvdel af året er antallet af indbrud faldet med 39 procent i Midt- og Vestsjællands Politi i forhold til første halvår sidste år.

Antallet af indbrud i Midt- og Vestsjællands politikreds  er faldet markant. Det skriver politiet i en pressemeddelelse. Sammenlignet med tallene fra første halvår af 2014 har der i første halvår af 2015 været 39 procent færre indbrud.

Risikoen for at blive udsat for indbrud i huset er dermed faldet markant for borgerne i Midt- og Vestsjælland. I første halvår af 2014 blev der i alt begået 1.748 indbrud i beboelse, i samme periode for 2015 er tallet faldet til 1.063. Alle 10 kommuner i Midt- og Vestsjællands politikreds oplever et fald i antallet af indbrud.

- Vi kan se, at vores strategiske indsats mod indbrud virker, og det giver en stor tilfredshed blandt medarbejderne og en god grund til, at borgerne i vores politikreds i højere grad kan føle sig trygge i deres hjem. Vi ved, hvor vigtigt det er at få sikret spor og få talt med borgerne, når de har været udsat for indbrud, derfor har vi meget fokus på at komme ud til alle borgere der har været udsat for indbrud, siger Sten Skovgaard Larsen chefpolitiinspektør i Midt- og Vestsjællands Politi.

En særlig indbrudsgruppe

Midt- og Vestsjællands Politi har i de seneste år haft særligt fokus på indbrudskriminalitet i beboelse, og der er nedsat en indbrudsgruppe til formålet.

Kort fortalt efterforsker indbrudsgruppen kredsens indbrud i privat beboelse i et fremadrettet samt bagudrettet perspektiv. Indbrudsgruppen har over det sidste år 'klædt' gruppens efterforskere på til at behandle større og mere komplekse sager i indbrudsregi.

Det betyder, at de i deres daglige arbejde har benyttet flere og mere komplicerede efterforskningsskridt for at få sagerne belyst.

Lars Krogsgaard leder af Midt- og Vestsjællands Politis indbrudsgruppe ser flere årsager til det store fald i tallene.

- Jeg synes for det første, at vi har været gode til at få fat i de notoriske indbrudstyve, som står for rigtige mange forhold. For det andet har vores samarbejde med kredsens analyseenhed været rigtig positivt, da de har givet os en del gode input. Endvidere vil jeg i denne anledning også rette en stor tak til borgerne, som via vores mail kommer med rigtig mange gode tips, som vi kan bruge i vores efterforskning. Vi har sågar nogle sager, hvor borgeren har ringet, mens de fastholdt observation mod nogle mulige indbrudstyve, siger Lars Krosgaard.

Tips mod indbrud

Der er også meget, som du selv kan gøre for at holde indbrudstyven ude.

Her er et par tips:

  • Lad lyset være tændt, eller anskaf automatiske lystændere – både til inde og ude
  • Installer bedre og godkendte låse
  • Overvej at anskaffe dig en tyverialarm og/eller en hund
  • Få en nabo til at kigge efter huset og parkere i din indkørsel, når du ikke er hjemme

00:27 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App