Stort asfaltarbejde går i gang på Køge Bugt Motorvejen

De sidste seks kilometer af den udbyggede Køge Bugt Motorvej skal snart have repareret kørebanerne og udstyres med det sidste lag asfalt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er det sidste seje træk, der nu går i gang på de sidste seks kilometer af den udbyggede Køge Bugt Motorvej.

Strækningen mellem Solrød S og Motorvejskryds Køge skal nemlig snart have repareret kørebanerne og udstyres med det sidste lag asfalt, så trafikanterne og pendlerne i vores område kan få en bedre køreoplevelse.

Udbygningen af Køge Bugt Motorvejen fra seks til otte spor, som har stået på siden 2012. Her er den sidste store opgave på projektet er reparation af kørebanerne og det sidste lag asfalt. Det arbejde udføres fra midten af maj og frem til slutningen af august. 

- Trafikanterne på Køge Bugt Motorvejen har været hårdt prøvet de seneste år. Asfaltarbejdet er den sidste store udfordring inden vi afleverer det færdige produkt, udtaler Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse og fortsætter:

quote Vi vil udføre arbejdet på en ny måde, der minimerer de trafikale gener for bilisterne, men vi kan selvfølgelig ikke gennemføre så stort et vejarbejde uden at genere trafikken

Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet

- Lige nu er der mellem Solrød S og Køge en ujævn og dårligt afstribet vejbelægning. Efter sommerferien vil vejen fremstå med en jævn belægning og tydelige striber, hvilket vil give en meget bedre køreoplevelse for trafikanterne.

Kommer til at tage lidt længere tid 

Inden man kan glæde sig over den bedre belægning, skal vejarbejdet dog først overstås. Derfor må bilisterne på strækningen igen væbne sig med en portion ekstra tålmodighed, da turen gennem vejarbejdet kommer til at tage længere tid.

Hastigheden sættes derfor ned til 80 km/t, der bliver smallere kørespor, og der vil i perioder være færre kørespor. 

 Robin Højen Madsen understreger, at Vejdirektoratet vil gøre, hvad der er muligt for at gøre vejarbejdet så skånsomt som muligt for trafikanterne. 

- Vi vil udføre arbejdet på en ny måde, der minimerer de trafikale gener for bilisterne, men vi kan selvfølgelig ikke gennemføre så stort et vejarbejde uden at genere trafikken, siger Robin Højen Madsen. 

Giver trafikale gener

Som bilist skal man være opmærksom på, at turen mellem Solrød S og Køge vil tage længere tid fordi hastigheden sættes ned til 80 km/t, køresporene er smallere og der vil være færre kørespor i perioder.

Rådet er, at man som bilist tager lidt før afsted og væbner sig med lidt ekstra tålmodighed. Har man som bilist mulighed for at køre uden for myldretiden, er det en endnu bedre løsning fordi man så vil komme endnu hurtigere frem.