¨

Storstrøms-forsinkelser fortsætter flere uger endnu

Foto: TV ØST

Pendlere mellem Sjælland og Lolland-Falster må fortsat indstille sig på forsinkelser. For det er ikke alle tog, der får lov at køre over broen, når den igen åbnes for togtrafik i løbet af næste uge.

Siden storstrømsbroen blev lukket for tre uger siden, har det været surt at være pendler. Og det bliver det ved med at være noget tid endnu.

Når der i næste uge åbnes op for togtrafikken er broen slet ikke færdigrepareret. Kun de fire største revner vil være udbedret, mens de resterende syv mindre revner stadigvæk skal repareres.

- Det betyder, at vi ikke kan køre over med de tunge tog. Men vi kan heldigvis køre over med de letterere vogne, som er vores MR-vogne, og det vil så være det, vi praktiserer fra mandag den 21. november, siger trafikinformationschef hos DSB, Tony Bispeskov.

Det er lokomotivet, der trækker de sædvanlige dobbeltdækker-tog, der vejer flere hundrede tons og altså ikke må passere broen. Pendlere i disse tog må indstille sig på fortsat at skulle skifte i Vordingborg. Denne gang til et lettere tog i stedet for en bus.

- Når vi kan lave en overgang til et andet tog, så vil der være en forlænget rejsetid på 5-10 minutter, så det er væsenligt mindre end de nuværende 30 minutter, siger Tony Bispeskov.

Særkøreplanen fortsætter indtil alle 11 revner i broen er repareret. Ifølge Banedanmark vil de mindre revner i broen blive udbedret i løbet af de kommende uger. Først derefter kan det komme på tale at lade de tonstunge dobbeltdækker-tog køre over broen igen.

Så der går altså noget tid endnu, før pendlerne kan vende tilbage til en normal hverdag.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App